Двама са задържани за обир на варненец. Варненският окръжен съд одобри

...
Двама са задържани за обир на варненец. Варненският окръжен съд одобри
Коментари Харесай

Двама се представиха за полицаи и обраха варненец

Двама са арестувани за грабеж на варненец. 

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна, 35-годишния Деян И. и 25-годишния Николай К. за осъществен от тях обир. В съучастничество като причинители, двамата лишили мобилния телефон на мъж, като използвали за това мощ и заплашване. Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

На 31 юли предходната година двамата, срещнали мъж в Морската градина на Варна. Представили се за полицейски чиновници и му поискали персоналната карта за инспекция. След като мъжът настоял да се легитимират, те го заплашили с револвер. Единият от нападателите му нанесъл удар с пестник в лицето, отправил вербална опасност, а другият отворил раницата му и взел мобилния му телефон на стойност 210 лева При удара, пострадалият залитнал и съумял да се освободи от грабителя, който бил зад тила му. Нападнатият мъж  успял да стигне до полицейския пост на един от заведенията за хранене в Морската градина и съобщил за похищението.

Първоначално двамата подсъдими желаеха делото да бъде прегледано по общия ред с инспекция на всички обстоятелства и условия от обвиняването. По-късно посредством юристите си внесоха реализирано с прокуратурата съглашение, признавайки виновността си.

 За осъщественото закононарушение Деян И. и Николай К. одобриха да търпят наказване „ отнемане от независимост “ за период от по 3 години, при първичен „ непоколебим “ режим.

Постановеният правосъден акт е финален и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР